2020. június 9.

EGYLÉPÉS – azaz minden napra egy mese... a változás útján


 „Az utópia a horizont. Ha közelebb lépek kettőt, ő két lépést távolodik.
Még tíz lépést teszek felé, ő pedig még tíz lépéssel hátrébb kerül.
Bármennyit megyek is, soha nem érhetem el. Mi hát az utópia értelme?
Csak ennyi: mindig tovább kell haladnunk.”
(Eduardo Galeano)



A változás nem egyszerű pálya. Pláne hogy néha túl nagy lépéssel akarjuk kezdeni. (Újévi fogadalmak és társaik.) Nem mondom, hogy néhanapján nincsen szükségünk hatalmas lépésekre, sőt halálugrásokra. (Vagy nem kényszerít rá az élet, ha sokáig halogatjuk a magunk szántából. Ugyebár ;-). De ha menet közben tudatosan – és rendszeresen(!) – lépünk egyet-egyet, akkor folyamatos lesz a haladás. (Tudod: csigastratégia unos-untalan, azaz lassan járj…). Az apró lépésekkel egyszerűbben jön a sikerélmény is. Az pedig ugyancsak jól jön, amikor a gyűjtjük a bátorságot a nagyobb ugrásokhoz. 


Ezek a gondolatok motiváltak arra, hogy elindítsam ezt az „Egylépés sorozatot” a CsigaBlogon belül. Persze magamat is noszogatom a lépésekre. Amúgy sem árt jó példával elől járni, ha már osztom itt az észt :-). Meg hát könnyebb a saját gyarlóságaimból meríteni az ötleteket. Valószínű, hogy nem fedezem fel a spanyolviaszt, de ha egy-két embernek ötletet adok a változásra, már megérte. 

Ha nem is minden napra, de igyekszem rendszeresen megosztani az én egylépéseimet. Ahogy adja őket az élet. Hamarosan jön az első!

---
Hamarosan:
-> Tenni vagy nem tenni?!
-> A kicsi szép, azaz vigyázz mit kívánsz, mert megkapod!
-> Miért pont csiga, és mi az a csigastratégia?